کاربر:7uhv6ygc5tfx/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از اسلامیکال
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۰۱: خط ۱۰۱:
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.


این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.<ref>{{یادکرد وب|نشانی=https://library.razavi.ir/aqlibraries/fa/46227/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%BA%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%85-%D8%B5#|عنوان=کتابخانه مسجد پیغمبر}}</ref>
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.<ref>{{یادکرد وب|نشانی=https://library.razavi.ir/aqlibraries/fa/46227/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%BA%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%85-%D8%B5#|عنوان=کتابخانه مسجد پیغمبر}}</ref>
 
'''کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا'''
 
این کتابخانه با درخواست و پیگیریهای ساکنین شهرک بوعلی و هیات امنای مسجد بزرگ امام رضا و همچنین موافقت مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ افتتاح گردید.
 
این کتابخانه حدود 23 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود ۷۰۰ عنوان منابع دیداری و شنیداری و 19 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 11 هزار و ششصد نفر است.
 
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
 
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.<ref>{{یادکرد وب|نشانی=https://library.razavi.ir/aqlibraries/fa/46234/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9|عنوان=کتابخانه  مسجد بزرگ امام رضا}}</ref>

نسخهٔ ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۵

کتابخانه مسجدالرضا

این کتابخانه در سال ۱۳۶۱ بنا به درخواست مردم منطقه و اهتمام آستان قدس رضوی در طبقه فوقانی مسجد الرضا راه اندازی شد.

استقبال روزافزون مراجعان وکمبود فضا، باعث شد که توسعه این مرکز فرهنگی در دستور کار مدیران آستان قدس رضوی قرار گیرد و در نهایت در ۲۲ بهمن ۱۳۶۵ ساختمان جدید به بهره ‏برداری رسید اما از آنجا که فضای جدید، باز هم جوابگوی خیل عظیم مراجعه کنندگان نبود لذا فضا اختصاص به آقایان یافت و خواهران فقط برای امانت کتاب به کتابخانه مراجعه می کردند، تا اینکه حسب دستور و تاکید تولیت عظمای آستان قدس رضوی، ساخت ساختمانی مجهز در سه طبقه ویژه آقایان شروع و در سال ۱۳۷۵ افتتاح شد.

این کتابخانه از لحاظ گردآوری مواد کتابخانه ای بسیار غنی و دارای حدود 56 هزار جلد کتاب و ۳۰ عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 37 هزار نفر است .

این کتابخانه در دو ساختمان جداگانه ( آقایان و بانوان ) دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار محققان، تالار مرجع، واحد اینترنت، واحد امانت کتاب و … می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت اعضاء و مراجعان می باشد.[۱]

کتابخانه آیت الله حاج شیخ عباس تربتی

کتابخانه آیت الله حاج شیخ عباس تربتی در سال ۱۳۶۱ شمسی ابتدا در یک سالن کوچک در جوار مسجد امام رضاتاسیس و کتابخانه مسجد امام رضا نام گرفت.

مرحوم عباس تربتی در سال ۱۲۸۸ ه. ق. مصادف با ۱۲۵۰ یا ۱۲۵۱ ه . ش. در روستای کاریزک شهرستان تربت حیدریه متولد گردید. در سن شش یا هفت سالگی، پدرش او را نخست به مکتب ده، سپس برای تحصیل به شهر تربت حیدریه فرستاد و نزد اساتیدی همچون مرحوم «ملا عبدالحمید» و « آخوند یزدگردی » مقدمات صرف و نحو عربی را به خوبی و با دقت تمام فرا گرفت پس از طی مقدمات، به تحصیل سطح فقه و اصول از محضر مرحوم «  شیخ علی اکبر مجتهد تربتی » که نماینده رسمی ملامحمد کاظم خراسانی بود بهره جست، بنابراین باید او را شاگرد با واسطه مکتب علمی و درسی آخوند خراسانی بدانیم.

ملا عباس تربتی اهل کشف و کرامت، اسوه تقوا و فضیلت، نمونه وارستگی و آزادگی و مستغرق در عوالم جذبه الهی بود. جان او لبریز از عشق به خدا و عشق به مردم بود. فقه و علم او، با مردم داری و فداکاری توام بود و عبادت و زهد او تعارضی با کار، تلاش و خدمت او به مردم نداشت به طوری که او روزها را کار کرده و شبها درس می‏خواند .

این عارف بزرگوار، در روز یکشنبه ۲۴ مهرماه سال ۱۳۲۲ ه. ش. چشم از جهان فروبست و در صحن آزادی حرم مطهر امام رضا به خاک سپرده شد.

کتابخانه شیخ عباس تربتی در سال ۱۳۶۱ شمسی ابتدا در یک سالن کوچک در جوار مسجد امام رضا تاسیس و کتابخانه مسجد امام رضا نام گرفت. این کتابخانه پس از چند سال بدلیل استقبال مردم از این کتابخانه، توسعه یافت.

این کتابخانه در شمال شهر مشهد و در جوار مرقد عارف نامی، خواجه ربیع واقع شده که از اهمیت ویژه ای نیز برخوردار است.

این کتابخانه از لحاظ گردآوری مواد کتابخانه ای بسیار غنی و دارای حدود 41 هزار جلد کتاب، بیش از 1000 نسخه منبع دیداری و شنیداری و حدود ۲۵ عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 12 هزار نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد مرجع، واحد امانت کتاب، واحد مطبوعات، واحد اینترنت، واحد منابع دیداری و شنیداری و … می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت اعضاء و مراجعان می باشد.[۲]

کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی (ره)

مجتبی قزوینی خراسانی(ره) در سال ۱۳۱۸ ه. ق. در قزوین و در خاندانی اهل علم و تقوا متولد شد. مرحوم مجتبی قزوینی، تحصیلات مقدماتی را در شهر قزوین و پس از آن در حدود سال ۱۳۳۰ هجری قمری به همراه پدر راهی نجف اشرف گردید و از محضر اساتید و عالمان بزرگی مثل سید محمدکاظم یزدی و میرزا محمد شیرازی کسب فیض نمود. سپس شیخ در سال ۱۳۳۷ هجری قمری از عتبات مقدسه به ایران بازگشت و از محضر مربی بزرگ، دانای حقایق و اسرار و عالم به معارف قرآنی، حضرت سید موسی زرآبادی قزوینی رسید و با تعالیم او پا به عرصه عوالم انسانیت و شناخت این عوالم نهاد و قدم در راه کسب عالم باطن گذاشت. وی بسیاری از علوم محتجبه را نیز از وی بیاموخت و به ریاضات و مجاهدات شرعی پرداخت و به سیر عوالم الهی روی آورد و انسانی بزرگ و استادی کامل گشت.

وی از سال ۱۳۴۷ه .ق در حوزه علمیه مشهد شروع به تدریس نمود او اصول(سطح و خارج) و فقه و متون مهم فلسفه و فلسفه انتقادی و معارف ناب قرآنی را تدریس می کرد و در کار تربیت طلاب می کوشید او از دوستان قدیمی امام خمینی بود و مبارزات سیاسی خود را با آغاز نهضت اسلامی آغاز کرد پس از تبعید امام خمینی همراه با علمای خراسان، با ارسال نامه‌ای خدمت مرعشی، شریعتمداری، خوانساری و گلپایگانی، ضمن محکوم کردن، از اقدامات امام، تحت عنوان «مقاصد عالیه دینیه»، حمایت نمود او در ۱۴ فروردین ۱۳۴۶ ه. ش. در مشهد مقدس درگذشت و در ضلع غربی دارالحجه حرم رضوی به خاک سپرده شد.

این کتابخانه ابتدا در طبقه‏ ی پایین مسجد انصار المهدی واقع در کوی طلاب مشهد در فضایی محدود به نام شهید محمد بیننده راه اندازی شد اما به درخواست هیات امنای مسجد و نیز اهتمام مسئولان آستان قدس رضوی، این کتابخانه در سال ۱۳۶۷ تحت پوشش این نهاد مقدس درآمد و به کتابخانه انصارالمهدی(عج) تغییر نام پیدا کرد.

به دلیل استقبال مراجعان از کتابخانه مذکور و توجه ویژه مسئولین آستان قدس رضوی به مسائل فرهنگی، به خصوص فرهنگ کتاب و کتاب خوانی ساخت ساختمان جدید و مجهز ویژه آقایان و بانوان در دستور کار آستان قدس رضوی قرار گرفت و در نهایت در سال ۱۳۷۲ افتتاح و مورد بهره‏برداری قرار گرفت و بنا به نظر تولیت وقت آستان قدس رضوی نام کتابخانه به نام عالم ربانی حضرت آیت ا… حاج شیخ مجتبی قزوینیاز اساتید معظم حوزه علمیه ی مشهد تغییر نام یافت اما بدلیل استقبال بی نظیر از خدمات کتابخانه مذکور و درخواست مردم برای توسعه کتابخانه، مسئولان آستان قدس رضوی را بر آن داشت تا راه اندازی فاز دوم کتابخانه را در دستور کار خود قرار دهند و ساختمان شماره دو کتابخانه در سال ۱۳۸۰ افتتاح و مورد استفاده آقایان قرار گرفت و ساختمان شماره یک به بانوان اختصاص یافت.

این کتابخانه بیش از 103 هزار جلد کتاب چاپی، 15300 نسخه منبع دیداری و شنیداری و ۳۰ عنوان نشریه ادواری به صورت مستقیم در اختیار دارد و امکان دسترسی به بیش از 13هزار عنوان کتاب صوتی کتابخانه گویای رضوی، پایگاه های اطلاعاتی و منابع سایر کتابخانه های آستان قدس رضوی برای مراجعان فراهم می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای این کتابخانه بیش از 34 هزار و چهارصد نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، تالار محققان، تالار مطبوعات، واحد امانت کتاب، واحد مطبوعات، واحد کتاب صوتی، واحد منابع دیداری و شنیداری و … ویژه آقایان و بانوان می باشد.

کتابخانه آقایان همه روزه حتی روزهای تعطیل از ساعت 7/15 الی 19/30 و کتابخانه بانوان بجز ایام تعطیل از ساعت 7/15 الی 19/30 در خدمت مراجعین محترم می باشد[۳]

کتابخانه آیت ا... حاج شیخ هاشم قزوینی به همت تولیت آستان قدس رضوی و توجه ویژه ایشان به ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سال 1369 افتتاح گردید.

نام این کتابخانه مزین به نام عالم هاشم قزوینی می باشد. ایشان از علما و مدرسین قرن 14 ه. ق. حوزه علمیه مشهد بودند که در سال1270 ه .ش. در شهر قزوین متولد شد. مقدمات و قسمتی از سطح را در این شهر و تهران آموخت و عازم نجف شد. پس از بهره وری از محضر اساتید آن جا به مشهد آمد و مدتی از محضر میرزا محمد آقازاده و میرزا مهدی غروی اصفهانی استفاده برد و خود به تدریس سطوح عالی و خارج پرداخت و در مدت زمان نه چندان طولانی توانست با پرورش شاگردانی نامدار، تاثیر انکار ناپذیری بر فضای علمی و معنوی حوزه علمیه مشهد بگذارد.

هاشم قزوینی سرانجام روز 20 ربیع الثانی 1381ه.ق . برابر با 22مهر 1339ه. ش. درگذشت و پیکر پاکش در راهروی رواق دارالضیافه حرم مطهر رضوی واقع در سمت راست ایوان طلای صحن آزادی به خاک سپرده شد .

کتابخانه هاشم قزوینی به همت تولیت عظمای آستان قدس رضوی و توجه ویژه ایشان به ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سال 1369 در منطقه ای محروم در دو طبقه ( طبقه همکف آقایان و طبقه زیر زمین بانوان ) افتتاح گردید.

با توجه به استقبال گسترده بانوان از کتابخانه مذکور حسب تاکید تولیت عظمای آستان قدس رضوی واحد شماره دو این کتابخانه در سال 1385 ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این کتابخانه حدود 96 هزار جلد کتاب چاپی، حدود 11 هزار نسخه منابع دیداری و شنیداری و 25 عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 25 هزار و پانصد نفر است.

این کتابخانه در دو ساختمان جداگانه ( آقایان و بانوان ) دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، تالار مطالعه آزاد، تالار نوجوانان،  واحد منابع دیداری و شنیداری، واحد امانت کتاب و ... می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی 19/00 پذیرای اعضاء و مراجعان می باشد .[۴]

کتابخانه امام صادق

این کتابخانه در سال ۱۳۷۰ با توجه به نیاز منطقه و درخواست هیأت امنای مسجد امام صادق و مساعدتهای آستان قدس رضوی در طبقه فوقانی این مسجد افتتاح شد.

این کتابخانه حدود 37 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود 1000 عنوان منابع دیداری و شنیداری و ۲۴ عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان واعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 10هزار نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۳۰ الی۱۹/۳۰ در خدمت اعضاء و مراجعان می باشد[۵]

کتابخانه مسجد قبا

این کتابخانه بنا به درخواست اهالی منطقه و اعضای هیات امنای مسجد قبا و موافقت مسئولان آستان قدس رضوی در ۱۳۷۷ تجهیز، آماده سازی و راه اندازی گردید.

این کتابخانه حدود ۲۳ هزار نسخه کتاب چاپی و تعدادی نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان واعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای این کتابخانه حدود 12 هزار نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت و واحد مطبوعات می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۶]

کتابخانه مسجد زینبیه

این کتابخانه بنا به درخواست اهالی منطقه و اعضای هیات امنای مسجد زینبیه و موافقت مسئولان آستان قدس رضوی در ۱۳۷۷ تجهیز، آماده سازی و راه اندازی گردید.

این کتابخانه حدود 23 هزار نسخه کتاب چاپی و ۲۵ عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان واعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 9هزار نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۷]

کتابخانه مسجد پیغمبر اکرم

این کتابخانه با درخواست و پیگیریهای اهالی منطقه و هیات امنایِ مسجد پیغمبر اکرم (ص) و همچنین موافقت مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ افتتاح و در اختیار علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی قرار گرفت.

این کتابخانه حدود 30 هزار نسخه کتاب چاپی و حدود 20 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 12 هزار نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۸]

کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا

این کتابخانه با درخواست و پیگیریهای ساکنین شهرک بوعلی و هیات امنای مسجد بزرگ امام رضا و همچنین موافقت مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ افتتاح گردید.

این کتابخانه حدود 23 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود ۷۰۰ عنوان منابع دیداری و شنیداری و 19 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 11 هزار و ششصد نفر است.

این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.

این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۹]

  1. «کتابخانه مسجدالرضا».
  2. «کتابخانه عباس تربتی».
  3. «کتابخانه مجتبی قزوینی».
  4. «کتابخانه هاشم قزوینی».
  5. «کتابخانه امام صادق».
  6. «کتابخانه مسجد قبا».
  7. «کتابخانه مسجد زینبیه».
  8. «کتابخانه مسجد پیغمبر».
  9. «کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا».