علی‌اکبر قوام‌الملک شیرازی: تفاوت میان نسخه‌ها

از اسلامیکال
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''علی‌اکبر قوام‌الملک شیرازی'''، در سال ۱۲۲۶ه‍.ق به منصب اجدادی‌اش، کلانتری فارس رسید و در سال ۱۳۴۵ه‍.ق لقب قوام‌الملک را از شاه دریافت کرد. قوام‌الملک در ساخت اماکن خیریه کوشا بود. ساخت کاروان‌سرایی در کازرون، آب‌انباری در بوشهر،...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''علی‌اکبر قوام‌الملک شیرازی'''، در سال ۱۲۲۶ه‍.ق به منصب اجدادی‌اش، کلانتری [[فارس]] رسید و در سال ۱۳۴۵ه‍.ق لقب قوام‌الملک را از شاه دریافت کرد. قوام‌الملک در ساخت اماکن خیریه کوشا بود. ساخت کاروان‌سرایی در [[کازرون]]، آب‌انباری در [[بوشهر]]، مدرسه و [[حسینیه|حسینیه‌ای]] در [[شیراز]] و تعمیر اساسی [[مسجد جامع جدید شیراز]]، نشان‌دهندهٔ اهتمام او به عمران و آبادانی است. او در سال ۱۲۷۵ه‍.ق به قصد زیارت به [[مشهد]] آمد و هدایایی را به [[حرم امام رضا]] تقدیم کرد. وی در سال ۱۲۷۹ه‍.ق به منصب [[تولیت آستان قدس رضوی|متولی‌باشی‌گری روضهٔ رضوی]] نائل آمد و با لقب جنابی عازم خراسان شد. ساخت [[نقاره‌خانه]] در بالای ایوان شرقی صحن کهنه از اقدامات اوست.
'''علی‌اکبر قوام‌الملک شیرازی'''، در سال ۱۲۲۶ه‍.ق به منصب اجدادی‌اش، کلانتری [[فارس]] رسید و در سال ۱۳۴۵ه‍.ق لقب قوام‌الملک را از شاه دریافت کرد. قوام‌الملک در ساخت اماکن خیریه کوشا بود. ساخت کاروان‌سرایی در [[کازرون]]، آب‌انباری در [[بوشهر]]، مدرسه و [[حسینیه|حسینیه‌ای]] در [[شیراز]] و تعمیر اساسی [[مسجد جامع جدید شیراز]]، نشان‌دهندهٔ اهتمام او به عمران و آبادانی است. او در سال ۱۲۷۵ه‍.ق به قصد زیارت به [[مشهد]] آمد و هدایایی را به [[حرم امام رضا]] تقدیم کرد. وی در سال ۱۲۷۹ه‍.ق به منصب [[تولیت آستان قدس رضوی|متولی‌باشی‌گری روضهٔ رضوی]] نائل آمد و با لقب جنابی عازم خراسان شد. ساخت [[نقاره‌خانه]] در بالای ایوان شرقی صحن کهنه از اقدامات اوست. او در بین سال‌های ۱۲۷۹ه‍. ق تا ۱۲۸۲ه‍. ق عهده‌دار این سمت بود.<ref>{{پک|سوهانیان حقیقی|نقدی|۱۳۹۷|ک=آستان قدس رضوی: متولیان و نایب‌التولیه‌ها|ص=۸۶–۸۷}}</ref>


==پانویس==
==پانویس==

نسخهٔ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۶

علی‌اکبر قوام‌الملک شیرازی، در سال ۱۲۲۶ه‍.ق به منصب اجدادی‌اش، کلانتری فارس رسید و در سال ۱۳۴۵ه‍.ق لقب قوام‌الملک را از شاه دریافت کرد. قوام‌الملک در ساخت اماکن خیریه کوشا بود. ساخت کاروان‌سرایی در کازرون، آب‌انباری در بوشهر، مدرسه و حسینیه‌ای در شیراز و تعمیر اساسی مسجد جامع جدید شیراز، نشان‌دهندهٔ اهتمام او به عمران و آبادانی است. او در سال ۱۲۷۵ه‍.ق به قصد زیارت به مشهد آمد و هدایایی را به حرم امام رضا تقدیم کرد. وی در سال ۱۲۷۹ه‍.ق به منصب متولی‌باشی‌گری روضهٔ رضوی نائل آمد و با لقب جنابی عازم خراسان شد. ساخت نقاره‌خانه در بالای ایوان شرقی صحن کهنه از اقدامات اوست. او در بین سال‌های ۱۲۷۹ه‍. ق تا ۱۲۸۲ه‍. ق عهده‌دار این سمت بود.[۱]

پانویس

ارجاعات

منابع

  • سوهانیان حقیقی، محمد؛ نقدی، رضا (۱۳۹۷). آستان قدس رضوی: متولیان و نایب‌التولیه‌ها. مشهد: بنیاد پژوهشهای اسلامی. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۰۶-۰۲۴۴-۴.