کاربر:7uhv6ygc5tfx/صفحه تمرین
کتابخانه مسجد زینبیه
این کتابخانه بنا به درخواست اهالی منطقه و اعضای هیات امنای مسجد زینبیه و موافقت مسئولان آستان قدس رضوی در ۱۳۷۷ تجهیز، آماده سازی و راه اندازی گردید.
این کتابخانه حدود 23 هزار نسخه کتاب چاپی و ۲۵ عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان واعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 9هزار نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۱]
کتابخانه مسجد پیغمبر اکرم
این کتابخانه با درخواست و پیگیریهای اهالی منطقه و هیات امنایِ مسجد پیغمبر اکرم (ص) و همچنین موافقت مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ افتتاح و در اختیار علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی قرار گرفت.
این کتابخانه حدود 30 هزار نسخه کتاب چاپی و حدود 20 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 12 هزار نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۲]
کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا
این کتابخانه با درخواست و پیگیریهای ساکنین شهرک بوعلی و هیات امنای مسجد بزرگ امام رضا و همچنین موافقت مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ افتتاح گردید.
این کتابخانه حدود 23 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود ۷۰۰ عنوان منابع دیداری و شنیداری و 19 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 11 هزار و ششصد نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۳]
کتابخانه محمدیه
این کتابخانه بنا به درخواست اهالی منطقه و اعضایِ هیات امنای مسجد محمدیه و موافقت مسئولان آستان قدس رضوی در ۱۳۷۷ تجهیز و راه اندازی گردید و تا سال ۱۳۸۱ در آن مسجد فعال بود. اما به دلیل استقبال روزافزون مراجعان و کمبود فضای مطالعاتی، کتابخانه به مسجدی به نام حضرت جوادالائمه منتقل و به اعضایِ خود خدمات ارائه می نماید.
این کتابخانه حدود 19 هزار نسخه کتاب چاپی و حدود 16 عنوان نشریه ادواری را فراهم آوری و در اختیار مراجعان واعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 9 هزار نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مرجع، واحد امانت منابع چاپی و منابع دیداری شنیداری، واحد مطبوعات و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۴]
کتابخانه سیار
این کتابخانه بدلیل گستردگی جغرافیایی شهر و کمبود کتابخانه در شهر مشهد خصوصاً در نقاط محروم و دور افتاده از مرکز شهر و همچنین مشکلات تردد برخی افراد همچون معلولان، جانبازان، نابینایان، بازنشستگان، اعضای هیات علمی و ... در سال 1377 فعالیت خود را آغاز نمود.
این کتابخانه حدود 20 هزار نسخه کتاب چاپی را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است البته این کتابخانه علاوه بر منابع موجود در مخزن خود مجاز به دریافت امانت منابع درخواستی اعضای خود از کلیه کتابخانه های وابسته سازمان و حتی کتابخانه مرکزی نیز می باشد در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 830 عضو ( حقیقی و حقوقی )است.
این کتابخانه دارای دو بخش اساسی ذیل است که فعالیتهای گسترده ای را در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و گسترش فعالیت های پژوهشی ارائه می نماید.
الف) بخش سیار:
اعضایِ این بخش را مراکز فرهنگی و آموزشی نظیر حوزه های علمیه، دانشگاهها، مدارس، مساجد،کانون ها، مراکز آموزشی، مراکز بهزیستی و ... تشکیل می دهند که براساس آیین نامه مربوط تعداد قابل توجهی کتاب به رسم امانت( بلند مدت) به مراکز مذکور تحویل می گردد.
ب) بخش تلفنی:
اعضایِ این بخش را معلولان، جانبازان، نابینایان، بازنشستگان و اعضایِ هیات علمی دانشگاه و حوزه تشکیل می دهند که امکان و فرصت مراجعه به کتابخانه ها را ندارند و این گروه از افراد، پس از عضویت می توانند کتب مورد نیاز خود را از طریق سایت کتابخانه سیار و یا تلفن 32236164 -051 درخواست و در صورت موجود بودن، کتابهای درخواستی با وسیله نقلیه در محل سکونت عضو تحویل می گردد. لازم به توضیح است محدوده خدمات رسانی کتابخانه سیار فعلاً در محدوه شهر مقدس مشهد می باشد.
اجرای طرح ویژه خدمات پژوهشی به اعضای کتابخانه سیار و تلفنی:
در این طرح اعضای کتابخانه سیار و تلفنی با ارائه موضوع طرح پژوهشی خود می توانند در هر نوبت تا سقف 30 نسخه کتاب به صورت امانت دریافت نمایند.[۵]
کتابخانه مسجد جوادالائمه
این کتابخانه در سال ۱۳۷۸ با درخواست و پیشنهاد هیات امنای مسجد و موافقت مسئولان آستان قدس رضوی در مسجد حضرت جواد الائمه وکیل آباد افتتاح گردید. این کتابخانه از ابتدای تاسیس تاکنون به مجموعه سازی منابع مورد نیاز مراجعان خود مبادرت نموده است و همواره تلاش نموده است تا محیطی آرام و منابعی مناسب را در اختیار مراجعان قرار دهد.
این کتابخانه حدود 19 هزار نسخه کتاب چاپی و تعدادی نشریه ادواری را برای اعضای این کتابخانه فراهم آوری و در اختیار آنها قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود ۸ هزار نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، تالار مطبوعات، واحد امانت و خدمات اینترنت می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از ۷/۱۵ الی ۱۳ ویژه بانوان و از ۱۳/۳۰ الی ۱۹/۳۰ در خدمت آقایان می باشد.[۶]
کتابخانه و حسینیه امام رضا
این کتابخانه در سال 1379 همزمان با ولادت با سعادت منجی عالم بشریت مهدی با هدف تقویت اصول و مبانی دینی و اعتقادی جوانان و ترویج معارف اهل بیت عصمت و طهارت توسط تولیت فقید آستان قدس رضوی واعظ طبسی وقف این آستان مقدس گردید.
این کتابخانه حدود 34 هزار نسخه کتاب چاپی و حدود 5 هزار منابع دیداری و شنیداری و حدود 20 عنوان نشریه ادواری در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای این کتابخانه بیش از 11 هزار نفر است.
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز ، تالار مطبوعات، تالار امانت منابع دیداری و شنیداری می باشد.
با توجه به اهمیت روز افزون اطلاع رسانی در فضای مجازی کتابخانه حسینیه امام رضا علیه السلام درپیام رسان بله کانالی مختص کتابخانه حسینیه امام رضا علیه السلام به آدرس زیرایجاد کرده است:
https://web.bale.ai/#/im/g1916636727
در این کانال آخرین اخبار کتابخانه، و امکانات و تسهیلات جدید، تازه های کتاب، مخصوصا آشنایی وآگاهی بخشی از کتابهای منتشر شده در موضوع دفاع مقدس، سیره شهدای گرانقدر و بر گزاری نمایشگاهها ی مناسبتی ... اطلاع رسانی می شود.
ساعت کاری: این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 15/7 الی 15/13 ویژه بانوان و از 15/13 الی 30/19 ویژه آقایان می باشد.[۷]