غلامرضاخان اینانلو

از اسلامیکال
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۱۳ توسط Aboammar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''غلامرضا آصف‌الدوله شاهسون''' که با نام '''غلامرضاخان اینانلو''' نیز شناخته می‌شود، یکی از رجال سیاسی دوره قاجار بود. وی در سال ۱۲۹۱ه‍.ق لقب شهاب‌الملک گرفت. سپس به ترتیب به حکومت کرمان، کرمانشاه، مازندران و استان خوزست...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

غلامرضا آصف‌الدوله شاهسون که با نام غلامرضاخان اینانلو نیز شناخته می‌شود، یکی از رجال سیاسی دوره قاجار بود. وی در سال ۱۲۹۱ه‍.ق لقب شهاب‌الملک گرفت. سپس به ترتیب به حکومت کرمان، کرمانشاه، مازندران و خوزستان رسید. او در سال ۱۳۱۳ق با پرداخت رشوه‌ای به ناصرالدین شاه، پیشکار سالارالسلطنه در خراسان شد و لقب آصف‌الدوله یافت و در رجب ۱۳۱۴ متولی‌باشی آستان شد. او کمتر از 1 سال در این مقام باقی ماند.[۱] وی پس از چند بار عزل و نصب در مناصب سیاسی و حکومتی، سرانجام در ۱۳۲۲ق دوباره به تولیت آستان قدس رضوی برگزیده شد. در این سال‌ها جور و بیداد او و کارهایی چون احتکار گوشت و گندم و نیز خبر فروش دختران قوچانی به ترکمانان به دست پدرانشان برای تهیهٔ وجه مالیات موجب اعتراض مردم مشهد گردید. در نتیجه در سال ۱۳۲۴ق عدهٔ بسیاری در حرم علی بن موسی الرضا بست نشستند که در نهایت به حملهٔ نیروهای دولتی و کشته و زخمی شدن جمعی از مردم انجامید. درِ نقره‌ای ورودی کفشداری کوچک صحن عتیق از وقفیات اوست. او در بین سال‌های ۱۳۲۲ه‍. ق تا ۱۳۲۳ه‍. ق عهده‌دار این سمت بود.[۲]

پانویس

ارجاعات

منابع

  • سوهانیان حقیقی، محمد؛ نقدی، رضا (۱۳۹۷). آستان قدس رضوی: متولیان و نایب‌التولیه‌ها. مشهد: بنیاد پژوهشهای اسلامی. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۰۶-۰۲۴۴-۴.