کاربر:Rahaee/صفحه تمرین
کتابخانه وزیری یزد
کتابخانه وزیری یزد در سال ۱۳۳۴ه.ش توسط علیمحمد وزیری تأسیس شد و طی سالهای متمادی، بنای آن با خرید خانههای اطراف کتابخانه، وسعت یافت. کتابخانه وزیری در سال ۱۳۴۸ه.ش وقف آستان قدس رضوی گردید و وقفنامه آن در یکی از دفاتر رسمی ثبت شد که نسخهای از آن، در آستان قدس نگهداری میشود. این کتابخانه به دلیل وجود نسخ قدیمی و نفیس خطی، با اهمیت شمرده شده و امروزه در مساحت ششهزار مترمربع دارای مخازن متعدد و بخشهای مختلف کتابخانهای است.
این کتابخانه بیش از ۴۸۰۰ نسخه کتاب خطی، حدود ۶ هزار نسخه کتاب چاپ سنگی، حدود ۲۳۵ هزار نسخه کتاب چاپی و بیش از ۶ هزار نسخه نشریات ادواری را در گنجینه خود گردآوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است.
کتابخانه وزیری یزد با بیش از ۶ هزارمتر مربع فضای فرهنگی مطالعاتی شامل مخازن کتب خطی و کتب چاپ سنگی و کتب چاپی با بیش از ۲۱۰ هزارنسخه، و برخورداری از تالار محققان، تالارهای قفسه باز و تالارهای مطالعه خواهران و برادران، تالاراجتماعات، مخزن مطبوعات، سالن اینترنت، موزه تاریخی و کارگاههای مرمت و صحافی آثار فرهنگی با عضویت بیش از بیست هزار عضو از مهمترین و بزرگترین کتابخانههای ایران است.[۱]
کتابخانه امام رضا (ع) گناباد
کتابخانۀ امام رضا گناباد به عنوان دومین کتابخانۀ وابسته به آستان قدس در این شهرستان در ایام دهۀ فجر سال 1397ه.ش به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با حضور حجت الاسلام والمسلمين گنابادی نژاد رئيس محترم سازمان فرهنگي آستان قدس رضوی، سرپرست محترم سازمان عمران، رئيس محترم سازمان كتابخانه هاي آستان قدس رضوي و مسئولان شهری و به صورت ارتباط زنده تصويري (ويدئو كنفرانس) با توليت معزز آستان قدس رضوی، افتتاح گردید.
كتابخانه امام رضا با توجه به نیاز منطقه با اعتباری بالغ بر ٢٦ ميليارد ريال در زمينی به مساحت ٢٠٠٠ متر مربع با زيربنای ٩٥٠ متر مربع توسط سازمان عمران و توسعه رضوی ساخته شده است. این کتابخانه نزدیک 16000 نسخه کتاب چاپی و 3000 کتاب صوتی را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است. در حال حاضر تعداد اعضای این کتابخانه نزدیک به 3000 نفر است.
این بنای کتابخانهای در بخشهای مختلفی همچون تالار مجزای مطالعه و امانت بانوان و آقایان، تالار ویژه کودکان، ایستگاه مطالعه دیجیتال، تالار مرجع، بخش دیداری شنیداری و واحد گویا، مرکز مطالعات تاریخی و نشریات، واحد کتابرسانی سیار به اهالی فرهنگ و دانش این شهرستان و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی، ارائۀ خدمات میکند.[۲]
حسینیه و کتابخانه امام رضا (ع)- روشناوند
این کتابخانه در سال 1375ه.ش با توجه به نیاز منطقه توسط آستان قدس رضوی در طبقه فوقانی حسینیه امام رضا افتتاح شد.
این کتابخانه نزدیک 10000 نسخه کتاب چاپی را فراهم آوری و در اختیار مراجعان و اعضای خود قرار داده است در حال حاضر تعداد اعضای این کتابخانه 1500 نفر است. این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز و واحد امانت منابع چاپی و اتاق کودک می باشد. این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل شیفت صبح در خدمت آقایان و بانوان می باشد.[۳]
فرهنگسرای حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع)- طبس
موسسه آستانه مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم در راستای توسعه فعالیت های فرهنگی خود و به منظور تقویت اصول و مبانی دینی اعتقادی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان و ترویج معارف اهل بیت در جوار بارگاه برادر علی بن موسی الرضا اقدام به احداث فرهنگسرایی مجلل و باشکوه با کاربریهای مختلف نمود این فرهنگسرا در سه طبقه با زیربنای ۱۸۶۰ مترمربع در ضلع غربی حرم مطهر احداث گردیده است. بنای اولیه آن از اواخر سال ۱۳۷۷ه.ش آغاز و در اوایل سال ۱۳۸۰ ه.ش مورد بهره برداری قرار گرفت و مدیریت آن به موسسه آستانه مبارکه حسین بن موسی الکاظم و آرامگاه مدرس که یکی از موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی است واگذار گردید این کتابخانه به دلیل همجواری با آستان فرزند موسی بن جعفر، برخورداری از فضای معنوی و برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی مورد استقبال گسترده دوستداران علم و دانش قرار گرفته است.
این کتابخانه حدود 61 هزار نسخه کتاب چاپی، بیش از 6 هزار نسخه منابع دیداری و شنیداری و بیش از 69 عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 11 هزار نفر است و دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، بخش امانت منابع چاپی، بخش مرجع، بخش کودکان و نوجوانان، بخش سمعی و بصری، بخش مطبوعات و بخش اینترنت ویژه آقایان و بانوان و همچنین تالار اجتماعات می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی 19/30 در خدمت دوستداران کتاب و کتابخوانی است.[۴]
کتابخانه امام رضا (ع)- محمدآباد طبس
این کتابخانه در زمین اهدایی آقای محمد عطاری به مساحت 2100 متر مربع و زیربنای 240 مترمربع از محل اعتبارات اهدایی تولیت عظمای آستان قدس رضوی احداث و در سال 1384 ه.ش مورد بهره برداری قرار گرفت و مدیریت آن به موسسه آستانه حسین بن موسی الکاظم و آرامگاه مدرس که یکی از موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی است واگذار گردید.
این کتابخانه حدود 9 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود 500 نسخه منابع دیداری و شنیداری و بیش از 11 عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه بیش از 800 نفر است و دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، بخش امانت منابع چاپی، بخش مرجع، بخش کودکان و نوجوانان و بخش مطبوعات ویژه آقایان و بانوان می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی 19/30 در خدمت طالبان فراگیری علم و دانش است.[۵]
کتابخانه امام رضا (ع)- قاین
این کتابخانه در دو طبقه با زیربنای ۹۲۰ متر مربع توسط آستان قدس رضوی از محل اعتبارات عام المنفعه احداث و در سال ۱۳۸۶ مورد بهره برداری قرار گرفت و مدیریت آن به موسسه آستانه حسین بن موسی الکاظم و آرامگاه مدرس که یکی از موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی است واگذار گردید.
این کتابخانه حدود 40 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود 4 هزار نسخه منابع دیداری و شنیداری و بیش از 44 عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 11 هزار نفر است و دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، بخش امانت منابع چاپی، بخش مرجع، بخش کودکان و نوجوانان، بخش سمعی و بصری، بخش مطبوعات و بخش اینترنت ویژه آقایان و بانوان می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی 19/30 در خدمت دوستداران علم و دانش است.[۶]
کتابخانه شهید آیت الله مدرس (ره)- کاشمر
این کتابخانه در جوار زیارتگاه مدرس با مساحتی حدود 825 مترمربع در سه طبقه همزمان با سالگرد شهادت ایشان در سال 1375ه.ش با حضور تولیت آستان قدس رضوی گشایش یافت و خدمت رسانی خود را به جویندگان علم و دانش آغاز نمود. مدیریت این کتابخانه با موسسه آستانه حسین بن موسی الکاظم و آرامگاه مدرس که یکی از موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی است واگذار گردیده است.
این کتابخانه حدود 76 هزار نسخه کتاب چاپی، حدود 9 هزار نسخه منابع دیداری و شنیداری و بیش از 75 عنوان نشریه ادواری می باشد. در حال حاضر تعداد اعضای فعال این کتابخانه حدود 28 هزار نفر است و دارای بخشهای مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، بخش امانت منابع چاپی، بخش محققان، بخش سمعی و بصری و بخش مطبوعات ویژه آقایان و بانوان و همچنین واحد مشاوره تحصیلی می باشد.
این کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل از 7/15 الی 19/30 در خدمت دوستداران دانش، اساتید و دانشجویان دانشگاهها و حوزه ها علمیه است.[۷]
منابع: