اسلامیکال:کپی مکنید: تفاوت میان نسخه‌ها

از اسلامیکال
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{رهنمود|پال:کپی}}{{رهنمودها}} اسلامیکال آیینه‌ای از منابع در دسترس عموم یا دیگر منابع اولیه '''نیست.''' در مقاله‌های اسلامیکال، نقل قول‌ها باید مرتبط با بحث در جریان مقاله یا روشنگر مطلبی از آن باشد و طول آن‌ه...» ایجاد کرد)
 
 
خط ۱۷: خط ۱۷:


{{سیاست‌ها و رهنمودهای اسلامیکال}}
{{سیاست‌ها و رهنمودهای اسلامیکال}}
{{حقوق مولفین}}


[[رده:حق تکثیر اسلامیکال]]
[[رده:حق تکثیر اسلامیکال]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۱۶

اسلامیکال آیینه‌ای از منابع در دسترس عموم یا دیگر منابع اولیه نیست. در مقاله‌های اسلامیکال، نقل قول‌ها باید مرتبط با بحث در جریان مقاله یا روشنگر مطلبی از آن باشد و طول آن‌ها نیز نباید بیش از اندازه باشد.

  • از افزودن متن قراردادها، مطبوعات، سخنرانی‌ها یا نقل قول‌های طولانی و مانند آن، بپرهیزید. برای نمونه، در مقالهٔ یک قرارداد، آن قرارداد را خلاصه کنید و سپس پیوند بیرونی به آن بدهید. منابع و نمونه‌های کوچکتر مانند یک شعر کوتاه یا بیان یک جمله از یک شخص در مقاله پذیرفته‌است.
  • اگر می‌خواهید گفته‌ای از یک شخص بیاورید که حق مالکیت آن آزاد نیست، میزان متنی که از آن می‌آورید باید کنترل شده باشد. برای نمونه در مورد موسیقی یک فیلم که دارای حق مالکیت است شما تنها اجازه دارید به وبگاه مجاز آن ارجاع دهید و نباید آدرس جایی مانند یوتیوب یا هر وبگاه دیگری را که لزوماً از قوانین حق مالکیت پیروی نمی‌کند به متن مقاله اضافه کنید.

کپی از دیگر منابع

کپی از دانشنامه‌های تحت مالکیت عمومی (همچون ۵ جلد نخست از فرهنگ معین) و کاربرد آن‌ها به عنوان پایه در مقالات اسلامیکال در موضوع مربوط کاملاً بی‌ایراد است. کپی کردن از دانشنامه‌های خصوصی می‌تواند بستگی به شرایط داشته باشد، اما باید احتیاط پیشه کرد. کپی از دیگر منابع نیز به طور کلی مناسب نیست. در کل سعی کنید کار دانشنامه‌ای و پژوهشی داشته باشید تا کپی‌کاری. در تمام این موارد، شما نباید متن را به صورت ویرایش نشده استفاده کنید، بلکه ترجیح آن است که متن کار خود شما باشد. به این صورت که با افزودن پیوند، تغییر قالب بندی، ویرایش متن برای بی طرف ساختن آن یا تغییر آن به متنی دانشنامه‌ای، آن مقاله را محصول ذهن خود بر پایهٔ یک منبع معتبر کنید.

استفادهٔ منصفانه از منابع اولیه دارای حق تکثیر

گاهی در اسلامیکال در شرایط ویژه و بسیار محدود استفاده از منابع اولیهٔ دارای حق تکثیر مجاز است. پس پیش از نوشتن یک مقاله در اسلامیکال از یک منبع اولیهٔ دارای حق تکثیر لطفاً به طور کامل صفحهٔ اسلامیکال:استفاده منصفانه را مطالعه کنید.

استفاده از منابع اولیهٔ دارای اجازه‌نامه‌های غیر تجاری

اسلامیکال و تمام پروژه‌های تحت کنترل آن، تحت مجوز مستندات آزاد گنو (GFDL) هستند و به کاربرهای خود اجازه می‌دهند تا محتویات این منابع را چندین بار مورد استفاده قرار دهند یا حتی از آن‌ها استفادهٔ تجاری کنند. اگر قصد دارید از منابع اولیه دارای حق تکثیر با اجازه‌نامه‌های غیر تجاری مانند منابعی که رایگان‌اند ولی حق تکثیر آنها در اختیار صاحبشان است استفاده کنید، لطفاً وبگاه‌های دیگری را انتخاب نمایید.

همچنین ببینید