بدون تصویر

سارقیه

از اسلامیکال
نسخهٔ تاریخ ‏۷ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۲۵ توسط Shahroudi (بحث | مشارکت‌ها) (+رده:فرقه‌های اسلامی منقرض شده; +رده:مذاهب اسلامی; +رده:فرقه‌های اهل سنت using HotCat، اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی، اصلاح املا، ابرابزار، اصلاح نشانی وب)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سارقیه
مهم‌ترین عقائدکفاره بودن صدقه برای سرقت
وضعیتمنقرض شده
منشعب شده ازاهل سنت
دین اصلیاسلام


سارقیه، از فرقه‌های منشعب شده در اسلام است که برخی در وجود خارجی آن تردید کرده‌اند. از عقاید آنان کفاره بودن صدقه برای سرقت و غسل برای زنا است.

مشخصات فرقه

یکی از فرقه‌های غلوکننده بودند که غسل را کفاره زنا دانسته و هیچ بازخواستی را پس از کفاره برای گناه‌کار معتقد نمی‌باشند. از این جهت به آنان سارقیه گفته شده است که بر این باورند، اگر کسی ۱۰ درهم را سرقت کند و یک درهم از آن را صدقه دهد، کفاره گناهش شده است. این طایفه برای این عقیده خود به آیه ۱۶۰ از سوره انعام استناد می‌کنند: «مَنْ جٰاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثٰالِهٰا وَ مَنْ جٰاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلاٰ یُجْزیٰ إِلاّٰ مِثْلَهٰا وَ هُمْ لاٰ یُظْلَمُونَ». یعنی: «هر کس کار نیکی بیاورد، ده برابر آن [پاداش] خواهد داشت، و هر کس کار بدی بیاورد، جز مانند آن جزا نیابد و بر آنان ستم نرود.» از جانب پیروان این فرقه، احادیثی به محمد نسبت داده شده است.[۱] حسن خمینی این فرقه را مشخصا مجعول می‌داند که هیچ واقعیت خارجی نداشته است.[۲]

پانویس

ارجاعات

منابع

  • خمینی، حسن (۱۳۹۶). «سارقیه». فرهنگ جامع فرق اسلامی. تهران: اطلاعات. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۴۲۳-۹۲۳-۶.
  • مشکور، محمدجواد (۱۳۷۲). حسینی، محمدجواد، ویراستار. فرهنگ فرق اسلامی. به کوشش مدیرشانه‌چی، کاظم. مشهد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی.